MBA Film, TV & Digital Media Management

Audiovisueller Bereich im Umbruch

Europa befindet sich auch im Audiovisuellen Bereich in einer signifikanten Umbruchsphase, die von Konzentration, Globalisierung, Digitalisierung und technologischen Treibern geprägt sind.

Der MBA richtet sich an audiovisuelle Medienfachleute aus den verschiedensten Bereichen, wie Film, TV, VFX, Animation und Games, die an einem vertieften Verständnis für projektorientiertes Unternehmertum, Geschäftsmodelle, Markt- und Technologieentwicklung interessiert sind.

Konzipiert für 3 Semester, findet der MBA jeweils 5 Wochenblöcken in Wien und 2 Wochenblöcken in London statt.

Inhalt und Aufbau

• Module 1: Business Models & Finance
  • Module 2: Management Information & Control
  • Module 3: Management & Leadership
  • Module 4a: Production Management
  • Module 4b: London Production Workshop
  • Module 5a: Technology
  • Module 5b: London Technology Workshop
  • Module 6: Distribution
  • Master´s Seminar - Master´s Thesis

The Study Programme in Brief:

Academic title:

Master of Business Administration (MBA) "Film, TV & Digital Media Management".

Deadline for applications:

17th June 2019

ECTS:

90 ECTS on degree completion

Costs:

€ 4,200,- / semester (VAT-exempt, excl. travel costs and accommodation), instalment rates possible on request. Subsidies by the Austrian Film Institute for Austrian nationals or nationals of the EEA with a residence in Austria are possible.

Languages of instruction:

Start of studies:

October 2019

Duration of studies:

3 semesters, 501 teaching units

Study places:

work-and-study 25/year

Study periods:

The courses will be offered in clusters. Teaching units will be available at London South Bank University and at University of Applied Sciences BFI Vienna and long-distance (webinars, etc.).
Target groups: audio-visual media experts

Admission requirements:

A recognized university degree (at least a bachelor’s degree) and three years’ work experience in the media or a five-year leading position in the audio-visual media, a good command of English; written application, and participation in an admission interview.

Interessted?
Start your career now!